dimecres, 14 de setembre del 2011

Sis Cordes

Comença el curs i ho fem rememorant una gran sortida que van fer els actuals 6ès de Primària el curs passat. Anàrem a visitar la Catedral i acabàrem amb un gran concert didàctic de guitarres.
Tots vam poder gaudir d'un passeig al llarg de la història d'aquest instrument de corda i fins i tot la majoria dels alumnes participaren activament en el concert.
Una gran sortida!!

Hem començat el curs tornant a les guitarres i sobretot, allà on ho vam deixar: les guitarres elèctriques.

Aquí teniu els enllaços de les pàgines que hem vist a classe i també les fotos i video de la sortida. :)







El Megaconcert de la guitarra elèctrica
La guitarra eléctrica
www.gibson.com
www.fender.com
Els 100 millors solos de guitarra per Guitar World

Atenció, unes preguntes...
1. Quins són els trets característics de la guitarra acústica?
2. I de la guitarra elèctrica?
3. Anomena dos dels solos (dels que hagis escoltat) que més t'hagin agradat.

30 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon día Jero.Soc na Danna,jo pens que la resposta de la pregunta 1 es que características de la guitarra acústica són que la caixa es més gran que la clàsica.L'altre característica es que té un mànec més fi i amb més trasts,cordes de metall i un so més potent. La resposta de la pregunta 2 és que el seu cos és sólid ,sense caixa de ressonancies per amplicar el só de les cordes disposa d'unes pastilles electromacnétique que converteixen la vibració de les cordes metàl.liques en corrent elétric que posteriontment s'envia a un amplificador.A mi m'ha agradat la música de Jimi Hendrix "Izabella" i Eric Clapton "lagrimas en el cielo"

Marrameua ha dit...

Hola Danna bon dia!!
Molt bé per la teva aportació... anem a esperar una mica més als altres.

Gràcies i fins prest! :)

Anònim ha dit...

Bon dia Jero la resposta ala pregunta 1 es que la caixa es mes gran,no necesita amplificador i es de madera

Anònim ha dit...

soc matias

Anònim ha dit...

soc en jose de 6a 1:que la guitarra acustica te una caixa rexonansia.tambe perque es de fustai tambe te diferen forma a la guitarra electrica.2:la guitarra electrica es de matall te dferent forma a la acustica i no te el mateixos aperells en la guitarra.

Anònim ha dit...

Bon dia soc en Matias i la resposta a la pregunta 2 es que la guitarra es que la guitarra es mes petita,necesita amplificador i esta feta de un material molt resistent

Anònim ha dit...

Hola Jero,soc na Marina de 6éA.A mi m'agran dos solos,són Slash i Dave Murray.Slash està en una bsenanda que s'anomena Guns N'Roses,y en Dave Murray està en una banda que s'anomena Iron Maiden.A mi m'agradan molt.Me envaig deww.

Anònim ha dit...

hola jero crec q la primera es la mes clasica i la mes fina . soc na ayelen de sise

Anònim ha dit...

Hola Jero , soc na Lorena de 6A , la resposta de la 1 es: La guitarra acústica es un tipo de guitarra, cuyo sonido se genera mediante la vibración de las cuerdas que se amplifican en una caja acústica... y la 2 es: La primera pastilla magnetica para guitarra electrica fue fabricada por la factoria americana Rickenbacker en 1931 y se instalo en una guitarra Rickenbacker de cuerpo salido construida en aluminio.

Anònim ha dit...

Hola Jero soc na Sandra.

1.Forma part de la familia de corda ,te uns bordes curvosos,Te una caixa mes grans que la classica,te cordes de metall y niló
2.es de corda de metall,se empla molt per la muscica modern,s inventa per superar el limit de volum.
3.Cause we've ended as lovers,lights out.
ADEU JERO SANDRA DE 6éA

Anònim ha dit...

i la segona crec q es mes solid i sense caixa soc na ayelen. =)

Anònim ha dit...

soc en jose de 6a me han agradad aquest videos de rolling stones honk tonk woman 1975 la forum el altre video de mom best guitar solo ever-keitch richards (mich taylor)(rolling stones)-sym pathy for the devil.

Anònim ha dit...

hola jero soc na amparo 6a els caracteristiques de la guitarra electronica es claves,trastes,pastilles
i de la guitarra acustica es cuerpo,trastes i pastilles Keith Richards "Honky Tonk Women" Mick Ronson "Moonage Daydream"lla esta lo primero

Anònim ha dit...

Bon dia, Jero soc tamara de sise A la pregunta numero 1:la seva caixa de fusta te forma de vuit,tenen sis cordes,amb un fort circular en el cenre de la tapa.La pregnta numero 2:No te caixa de ressonancia te cordes de metall i per amplificar el so de les seves cordes disposa d'unes pastilles electromagnetiques i la pregunta numero 3: pink floyd - comfotably numb (live 1988-subtitulada )
roger waters and sined o'conor -mother

Hachi ha dit...

1?-Antonio Torres, quien implanto el diseño de los refuerzos en abanico por la parte inferior de la tapa e introdujo una caja mas grande, aunque del mismo peso y con curvas mas amplias alla por el año 1.780. Desplazo el puente a una posicion mas alta y aumento la profundidad de la caja.

2?-se instalo en una guitarra Rickenbacker de cuerpo salido construida en aluminio. El iman de la pastilla se hizo a base de una aleacion de acero y de tungsteno.
La pastillas de estas guitarras consist�an en un im�n envuelto en hilo de cobre

3?-John Petrucci "Under a Glass Moon"

Dimebag Darrell - Floods Solo

me gustan estos -^^-

Anònim ha dit...

Holaa Jero,soc na Marina de 6éA la resposta de sa 2º pregunta es aquesta:La guitarra elèctrica és un instrument de corda de metall que s'inventà per a superar el limitat volum de les guitarres acústiques. A diferència d'aquestes, el seu cos és sòlid, sense caixa de ressonància, i per a amplificar el so de les cordes disposa d'unes pastilles electromagnètiques que converteixen la vibració de les cordes metàl·liques en corrent elèctric, La guitarra elèctrica és un instrument de corda de metall que s'inventà per a superar el limitat volum de les guitarres acústiques. A diferència d'aquestes, el seu cos és sòlid, sense caixa de ressonància, i per a amplificar el so de les cordes disposa d'unes pastilles electromagnètiques que converteixen la vibració de les cordes metàl·liques en corrent elèctric, que posteriorment s'envia a un amplificador.que posteriorment s'envia a un amplificador.I sa guitarra acústica és un tipus de guitarra.Se genera mediant la vibració de ses cordes que s'amplifiquen en una capsa acústica.

Anònim ha dit...

hola jero la de la tersera la musica q mes me a grada es la de regaeton i pop soc na ayelen. =)

Anònim ha dit...

Hola jero soc na nerea 6a la 1 pregunta e posat que te una caixa gruixada,te 6 cords i te un so diferent a el de la electrica.La 2 pregunta e posat que la guitarra funciona amb elctricitat,es molt mes fina i te un so diferent.Els dos solos que mes me agradan son pink floyd comfotably i los 5 mjores solos de guitarra.

Anònim ha dit...

Ariadna 6ºA

2.NO ES UN INSTRUMENT ACSTIC, ES ELECTRONIC

3.JOHN PETRUCCI UNDER A GLAAS MOOR I MIKE MC CREY'S BEST LIVE..

A ca meva ho contestare tot...

aDEU

Anònim ha dit...

hola Jero soi esteban de 6a i los dos que me han gustabo son Keith Richard i Mike McCready.

Anònim ha dit...

la guitarra acustic tiene una caja de resonancia y la guitarra eletrica no

laura ha dit...

Hola Jero.
1La guiterra acustica es la guiterra electrica moderna i consecuentment contribuy i en gran medida al neixement del rock'nroll.
2Una guiterra elctrica es una guiterra que utiliza el principi de una introduccio.

Anònim ha dit...

la guiatarra acustica tiene una caja de resonancia y la electrica no ha! porcierto candela de soy 6'A

silvia ha dit...

Holaa!! qeroo soc na silvia de 6b la primera pregunta crec q es la gutarra acustica poseix una caixa mes gran q la clasica,un manec mes fi amb mes trasts i cordes de metall amb un so mes potent

Anònim ha dit...

Hola Jero,soy María de 6ºB.

Te respondo a las preguntas sobre: 'SIS CORDES'
1ª:Tiene una caja mas grande a la clasica,sus curvas son mucho mas amplias a las anteriores guitarras.pero la guitarra acustica sigue teniendo el mismo peso.
2ª:Tiene un amplificador para escuchar mejor el sonido,no tiene caja de resonancia ysus cuerdas son de metal.
3ª:Joe Perry Walk This Way...Me gusta muchooo
Como no... ¡¡¡¡¡¡QUEEN BOHEMIAN RHAPSODY!!!!!!

ADIÓS JERO.

yaser ha dit...

la guitarra acustica posseix una caixa mes gran que la classica,un manec mes trasts,cordes metall i un so més potent.

Anònim ha dit...

Ánim cláse de sisé.Danna clase 6éb.

Anònim ha dit...

B. B50 Ace Frehley "Shock Me" . King "The Thrill Is Gone"

Marrameua ha dit...

Bona feina tots els que heu contestat!! Ara a esperar a que ho facin els que falten (que ja feis tard). Els resultats es comentaran a classe.

Fins molt prest i bon cap de setmana! :)

Alba ha dit...

hola Jero soc Alba de 4ta aquest video es nou que xulo!!! Ah! Per cert posaras mes coses noves es que son molt divertides?! fins dema!!! Alba